Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@04:25:47 GMT

تشخیص خطر مسمومیت بارداری با یک آزمایش خون

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۶۳۶۴۱

تشخیص خطر مسمومیت بارداری با یک آزمایش خون

به گزارش روز جمعه گروه علم و آموزش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، پره‌اکلامپسی، شایع‌ترین عارضه‌ای است که در دوران بارداری رخ می‌دهد و باعث افزایش ناگهانی فشار خون می‌شود. این مشکل که به آن «مسمومیت بارداری» هم می‌گویند، به دلیل لخته شدن خون می‌تواند روی اندام‌هایی مانند کبد و کلیه‌ها تأثیر بگذارد. به طور کلی، این عارضه در سه ماهه‌ی سوم بارداری ایجاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پره اکلامپسی مشکلات جدی سلامتی در مادران و نوزادان، از جمله زایمان زودرس را افزایش دهد، اما بسیاری از زنان هیچ فاکتور خطر واضحی برای این بیماری ندارند، که تشخیص این عارضه را دشوار می کند.

اما زمانی که محققان از یادگیری ماشینی برای تجزیه و تحلیل مواد ژنتیکی موسوم به RNA بدون سلول (cfRNA) در خون مادران، نوزادان و جفت استفاده کردند، آنها ۷۵ درصد از زنانی را شناسایی کردند که حدود سه ماه قبل از ظاهر شدن علائم، دچار پره اکلامپسی و زایمان زودرس می شدند.

این آزمایش توسط محققان یک شرکت بیوتکنولوژی در سانفرانسیسکو به نام Mirvie، که بودجه تحقیقات جدید را تامین کرده، در دست توسعه است. یکی از سخنگویان این شرکت گفت که انتظار می‌رود در اواخر سال جاری به روز رسانی در مورد در دسترس قرار گرفتن این آزمایش جدید ارائه شود.

محققان برای ابداع این آزمایش خون ابتدا الگوی بیان ژن را در بارداری طبیعی رمزگشایی کردند. دکتر «توماس مک‌الراث»، استاد مامایی در دانشکده پزشکی هاروارد و سرپرست تیم تحقیق، توضیح داد: زمانی که الگوی ژن‌های طبیعی را در طول بارداری بشناسیم، تشخیص اینکه کدام بیماران از حالت طبیعی منحرف می‌شوند، ممکن می‌شود. 

مک الراث گفت: هفت ژن وجود دارد که وقتی فعال می شوند، نشان دهنده افزایش خطر ابتلا به پره اکلامپسی هستند. وی افزود که عواملی مانند سن، نژاد و توده بدن مادر تاثیری بر عملکرد آزمایش نداشتند.

وی خاطرنشان کرد: این موضوع نشان می‌دهد که ما به بیولوژی زیربنایی آنچه موجب ابتلا به پره اکلامپسی می شود، دست می یابیم.

مک الراث گفت: بزرگترین خطر ابتلا به پره اکلامپسی داشتن سابقه عارضه در بارداری قبلی است، اما این موضوع به مادرانی که برای اولین بار باردار می شوند، کمکی نمی کند.  دانستن اینکه با خطر ابتلا به پره اکلامپسی روبرو هستید قبل از اینکه علائم این عارضه مشخص شود، به پزشکان فرصتی می دهد تا مداخله کنند و به طور بالقوه از پیشرفت آن پیشگیری کنند. این مداخله ممکن است شامل یک رژیم روزانه آسپرین با دوز کم، افزایش نظارت در طول بارداری و گرفتن فشار خون در خانه باشد.

برچسب‌ها آزمایش خون بارداری برگزیدگان علم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آزمایش خون بارداری برگزیدگان علم آزمایش خون بارداری برگزیدگان علم ابتلا به پره اکلامپسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۶۳۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند

فوق تخصص بیماری‌های قلب کودکان و معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام پزشکی اصفهان گفت: به منظور کاهش خطرات و تأثیرات آلودگی هوا توصیه می‌شود مادرانی که ریسک بارداری بالایی دارند و دارای سابقه تولد فرزند قبلی با انومالی بدو تولد یا سقط مکرر هستند، در سه ماه اول بارداری در محیطی با هوای پاک سکونت کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدرضا صبری امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست هم‌اندیشی با محوریت ارائه راهکارهایی به منظور کاهش آلاینده‌ها و پیشگیری از اثرات مخرب آنها بر سلامت محیط و جامعه اظهار کرد: از جمله تأثیرات آلودگی هوا می‌توان به تأثیرات احتمالی بر بروز بیماری‌های قلبی نوزاد در بدو تولد در صورت تماس مادر با هوای آلوده در سه ماه ابتدایی بارداری، تأثیر بر افزایش میزان مرگ و میر بیماران دارای فشار ریوی بالا، افزایش خطر لخته شدن خون در وریدها و ارگان‌های مختلف، افزایش فشار خون و بستری شدن بیشتر بیماران مبتلا به نارسایی قلبی اشاره کرد.

وی با اشاره به افزایش موارد سکته قلبی و مغزی، نامنظمی قلبی، فشار خون بالا، ترومبوز وریدهای اصلی از جمله تأثیرات آلودگی هوا بر بزرگسالان است، افزود: آلودگی هوا همچنین می‌تواند منجر به بروز موارد آسم و فیبروز ریوی که بر عملکرد قلب و عروق تأثیرگذار است، شود.

فوق تخصص بیماری‌های قلب کودکان و معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام پزشکی اصفهان تصریح کرد: به منظور کاهش خطرات و تأثیرات آلودگی هوا توصیه می‌شود مادرانی که ریسک بارداری بالایی دارند و دارای سابقه تولد فرزند قبلی با انومالی بدو تولد یا سقط مکرر هستند، در سه ماه اول بارداری در محیط‌هایی با هوای پاک سکونت داشته باشند.

صبری با اشاره به لزوم مراقبت بیشتر در روزهای آلوده از بیمارانی که خطر ترومبوز و لخته شدن خون بیشتر دارند، ادامه داد: بیماران تک بطنی و سیانوتیک یا بیمارانی که عمل فونتان برای آنها انجام شده است یا عمل جراحی تعویض دریچه به خصوص با دریچه‌های فلزی داشته‌اند یا نارسایی قلبی دارند باید در روزهای دارای هوای آلوده مراقبت بیشتری داشته باشند.

وی با تاکید بر لزوم مراقبت بیشتر از بیمارانی که فشار بالای شریان ریوی دارند، خاطرنشان کرد: احساس نیاز در خصوص انجام تحقیقاتی در اصفهان در زمینه آلودگی هوا و تأثیر آن بر بیماری‌های قلبی بدو تولد وجود دارد و در این زمینه در مرکز تحقیقات قلب و عروق کودکان اصفهان اقدام خواهد شد.

کد خبر 751516

دیگر خبرها

  • جمع‌آوری واکسن آسترازنکا از بازار/ عارضه لخته خون ثابت شد
  • جمع‌آوری واکسن معروف از بازار/ عارضه لخته خون ثابت شد
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • از دیگر مزیت‌های آسپرین بیشتر بدانیم
  • سم قارچ‌های وحشی با پختن از بین نمی‌رود / آمار افراد مسموم به ۸۷ نفر رسید
  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند
  • نباید خطوط جوانی جمعیت را رد کنیم
  • مسمومیت ۵ عضو یک خانواده بر اثر گاز گرفتگی
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است