Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-09@06:57:53 GMT

بهترين سن بچه‌دار شدن خانم‌ها و آقايان

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۳۳۳۲۲

خبرگزاري آريا -


با افزايش گراني‌ها و مشکلات اقتصادي زندگي، ازدواج کردن و بچه‌دار شدن تبديل به يکي از سخت‌ترين تصميم‌گيري‌هاي زندگي شده است! از طرف ديگر فرصت براي بچه‌دار شدن هميشگي نيست و هر سالي که مي‌گذرد قدرت باروري زوجين کمتر مي‌شود. پس اگر آرزوي مادر يا پدر شدن داريد و مي‌خواهيد از بهترين زمان براي بچه‌دار شدن و عوارض بارداري در سنين پايين و بالا اطلاع پيدا کنيد، اين مقاله را از دست ندهيد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بارداري زير 18 سالگي ممنوع
تخمک گذاري در دخترخانم‌ها از سن بلوغ شروع شده و از همان زمان امکان بارداري فراهم شد. در چند سال اول بعد از بلوغ معمولا تخمک‌گذاري‌ها نامرتب بوده و گاهي اوقات يك تا 2 سال طول مي‌کشد تا ريتم طبيعي خود را پيدا کند. بارداري در سنين زير 18 سال مي‌تواند همراه با خطراتي از جمله کاهش رشد داخل رحمي جنين، افزايش احتمال فشار خون بارداري و پرکلامسي باشد. علاوه بر اين مادري که در سن کم باردار مي‌شود مسلما تجربيات کافي براي به آخر رساندن يک بارداري را ندارد. معمولا در کشورهاي پيشرفته اين نوع بارداري‌ها بدون برنامه‌ريزي قبلي رخ مي‌دهد و احتمال سقط در آنها زياد است چراکه ممکن است تخمک يا اسپرم کيفيت مناسب براي باروري نداشته باشند.

بهترين سن بارداري
بهترين سن براي بارداري معمولا 25 و 26 سالگي است. در اين سن اکثريت عوارض بارداري کاهش پيدا مي‌کند و معمولا بارداري به صورت طبيعي ادامه مي‌يابد. احتمال ديابت، فشارخون و کاهش رشد جنين بسيار کم است و بارداري‌ها در اين سن معمولا بدون خطر هستند در ضمن احتمال ناهنجاري‌هاي جنيني که بيشتر به علت سه‌تايي شدن کروموزوم‌هاي 13، 18 و 21 اتفاق مي‌افتد، بسيار کم است. تمام تخمک‌هاي يک خانم در زمان تولد توليد و ذخيره مي‌شوند و تا 50 سالگي هر ماه يکي از آنها آزاد شده و باعث تخمک‌گذاري و عادت ماهانه مي‌شود. حال هرقدر سن باروري پايين‌تر باشد (البته نه زير 18 سال) به خصوص در 25 تا 26 سالگي کيفيت تخمک‌هايي که بارور مي‌شوند بسيار بهتر است و معمولا دوران بارداري‌ راحت‌تر و بدون مشکل مي‌گذرد.

چطور در سن بالا بارداري طبيعي داشته باشيد
باردار شدن در سنين بالا اين احتمال را دارد که ديابت يا فشار خون حاصل از بارداري، پس از زايمان براي مادر باقي بماند يا اينکه ممکن است اختلالات مربوط به وريدها باعث لخته شدن خون و ترومبوزهاي وريدي شود. البته اين احتمال در افراد چاق و کم‌تحرک بيشتر است حتي احتمال آمبولي ريه نيز وجود دارد. با اين حال اگر مادر از سلامت جسماني خوبي برخوردار باشد، رژيم غذايي مناسبي داشته باشد، به طور مرتب ورزش کند و اضافه وزن نداشته باشد مي‌تواند در سنين بالاتر نيز بارداري سالم و بي‌خطري داشته باشد. براي مثال يک خانم 40 ساله که از سلامت کامل برخوردار است و مرتب ورزش مي‌کند، نسبت به يک خانم 27 ساله که چاقي مفرط دارد و وزنش بالاي 100 کيلوگرم است، بارداري بسيار بهتري را خواهد گذراند. علاوه بر اين متاسفانه در فرهنگ ما اين تفکر وجود دارد که يک خانم باردار بايد 20 تا 30 کيلوگرم وزن اضافه کند درحالي که اين موضوع مي‌تواند سلامت بارداري را به خطر بيندازد و باعث ديابت و فشار خون شود بنابراين نحوه زندگي حتي مي‌تواند سن را تحت تاثير قرار دهد.

اين آزمايش‌ها را 6 ماه قبل از بارداري انجام دهيد
به تمام خانم‌ها توصيه مي‌شود 6 ماه قبل از بارداري به پزشک زنان مراجعه کنند و تمام آزمايش‌هاي روتين و مورد نياز را انجام دهند. البته امروزه وزارت بهداشت انجام اين آزمايش‌ها را اجباري کرده است. در اين آزمايش‌ها کم‌خوني، فعاليت غده تيروئيد، گروه خوني، هپاتيت، ايدز، سيفليس، عملکرد کليه و... بررسي مي‌شوند. همچنين واکسن‌هايي که قبلا تزريق نشده‌اند مانند واکسن کزاز، سرخچه و ... براي فرد تزريق خواهد شد سپس از او درخواست مي‌شود حتما 3 ماه قبل از بارداري شروع به مصرف مولتي ويتامين‌ها و اسيدفوليک کند و يک زندگي سالم داشته باشد يعني ميزان مصرف فست‌فود، چربي، شيريني و نشاسته را کاهش داده و از انواع پروتئين‌ها، حبوبات، سبزيجات، لبنيات کم‌چرب و يک يا دو بار در هفته ماهي استفاده کند. همچنين لازم است هر روز ورزش‌هاي مناسبي انجام دهد براي مثال مي‌تواند روزي 45 دقيقه تا يك ساعت پياده‌روي تند داشته باشد يا شنا، ايروبيک و هر ورزشي که دوست دارد، انجام دهد تا عضلاتش آمادگي اضافه شدن 2 ليتر خون و 15 تا 20ضربان قلب در دقيقه و کشش و تحمل حداقل 12 کيلو اضافه وزن را حين بارداري داشته باشد. اگر سيگاري است حتما سيگار را قطع کند و قليان را کنار بگذارد. در صورت وجود اعتياد نيز بايد حتما مصرف مواد مخدر و محرک را ترک کند تا حين بارداري مشکلي برايش پيش نيايد.

بعد از 35سالگي بارداري‌ها پر خطر است
خانم‌ها در 30 سالگي يک افت باروري و در 35 سالگي يک افت شديد باروري دارند و بعد از 42 سالگي احتمال بارداري آنها بسيار کم مي‌شود و تقريبا بارداري‌ها به صورت اتفاقي رخ مي‌دهد. مي‌توان گفت 25 تا 35 سالگي سن مناسب بارداري است يعني تا 35 سالگي نيز بارداري‌ها قابل قبول هستند اما از 35 سالگي به بعد عوارض بارداري بيشتر بروز مي‌کند و اختلالات و ناهنجاري‌هاي کروموزومي بسيار شايع مي‌شود. اگر در 25 سالگي از هر هزار و 500 جنين يک نفر دچار مشکل کروموزومي ‌شود در 35 سالگي اين نسبت يك به 250 مي‌شود يعني احتمال ناهنجاري‌هاي کروموزومي 10 برابر بيشتر مي‌شود. همچنين اين احتمال در 42 سالگي حدودا يك در 42 مي‌شود!

بنابراين با بالارفتن سن، تخمک‌ها کيفيت خود را از دست مي‌دهند و احتمال ناهنجاري‌هاي جنيني، ديابت و در پي آن مرگ داخل رحمي جنين، عوارض و ناهنجاري‌هاي قلبي و مغزي، سقط و کاهش رشد داخل رحمي جنين افزايش مي‌يابد به خصوص اگر اولين بارداري بعد از 35 سالگي اتفاق بيفتد احتمال پرکلامسي يا فشار خون بارداري و تصلب شرائين بسيار بيشتر مي‌شود.

افت باروري آقايان بعد از 40 سالگي
آقايان نيز در سنين بالاي 40 سالگي دچار افت قدرت باروري مي‌شوند درست مانند همان اتفاقي که بعد از 30 سالگي براي خانم‌ها مي‌افتد. بالا رفتن سن آقايان باعث تنگي عروق بدن و کم شدن تعداد اسپرم ها، کند شدن حرکت و غير طبيعي شدن شکل آنها مي‌شود. متاسفانه امروزه به دليل پوشيدن شلوارهاي تنگ و قرار گرفتن در محيط‌هاي گرم نوعي بيماري به نام واريكوسل يا واريس بيضه در آقايان بسيار شايع شده است. اين واريس و بالارفتن حرارت ناحيه بيضه‌ها مي‌تواند منجر به کاهش تعداد، حرکت و بد شکل شدن اسپرم‌ها و در نهايت نازايي شود.

20 تا 30 سالگي بهترين سن باروري آقايان
بهترين سن باروري براي آقايان بين 20 تا 30 سالگي است. با اين حال آقايان هيچ محدوديت سني از لحاظ بچه‌دار شدن ندارند. در سنين بالا تا حدودي قدرت باروري کمتر مي‌شود اما معمولا تا آخر عمر اسپرم وجود دارد. درمورد اينکه باروري آقايان در سنين بالا مي‌تواند روي سلامت جنين تاثير بگذارد يا خير هنوز هيچ مطالعه اثبات شده اي نداريم. اما درکل آقايان بايد سعي کنند هميشه تغذيه سالم داشته باشند به خصوص از مواد حاوي آنتي‌اکسيدان مثل ويتامينC استفاده کنند مانند گوجه‌فرنگي، مرکبات و... . اين مواد باعث مي‌شود قدرت باروري افزايش پيدا کند. ما معمولا درصورتي قدرت باروري آقايان را بررسي مي‌کنيم که بيمار نازايي داشته باشد. در هرحال يکي از علت‌هاي نازايي مي‌تواند کاهش ميزان هورمون‌هاي مردانه در سنين بالا باشد.

منبع:مجله سيب سبز



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۳۳۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند

فوق تخصص بیماری‌های قلب کودکان و معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام پزشکی اصفهان گفت: به منظور کاهش خطرات و تأثیرات آلودگی هوا توصیه می‌شود مادرانی که ریسک بارداری بالایی دارند و دارای سابقه تولد فرزند قبلی با انومالی بدو تولد یا سقط مکرر هستند، در سه ماه اول بارداری در محیطی با هوای پاک سکونت کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدرضا صبری امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست هم‌اندیشی با محوریت ارائه راهکارهایی به منظور کاهش آلاینده‌ها و پیشگیری از اثرات مخرب آنها بر سلامت محیط و جامعه اظهار کرد: از جمله تأثیرات آلودگی هوا می‌توان به تأثیرات احتمالی بر بروز بیماری‌های قلبی نوزاد در بدو تولد در صورت تماس مادر با هوای آلوده در سه ماه ابتدایی بارداری، تأثیر بر افزایش میزان مرگ و میر بیماران دارای فشار ریوی بالا، افزایش خطر لخته شدن خون در وریدها و ارگان‌های مختلف، افزایش فشار خون و بستری شدن بیشتر بیماران مبتلا به نارسایی قلبی اشاره کرد.

وی با اشاره به افزایش موارد سکته قلبی و مغزی، نامنظمی قلبی، فشار خون بالا، ترومبوز وریدهای اصلی از جمله تأثیرات آلودگی هوا بر بزرگسالان است، افزود: آلودگی هوا همچنین می‌تواند منجر به بروز موارد آسم و فیبروز ریوی که بر عملکرد قلب و عروق تأثیرگذار است، شود.

فوق تخصص بیماری‌های قلب کودکان و معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام پزشکی اصفهان تصریح کرد: به منظور کاهش خطرات و تأثیرات آلودگی هوا توصیه می‌شود مادرانی که ریسک بارداری بالایی دارند و دارای سابقه تولد فرزند قبلی با انومالی بدو تولد یا سقط مکرر هستند، در سه ماه اول بارداری در محیط‌هایی با هوای پاک سکونت داشته باشند.

صبری با اشاره به لزوم مراقبت بیشتر در روزهای آلوده از بیمارانی که خطر ترومبوز و لخته شدن خون بیشتر دارند، ادامه داد: بیماران تک بطنی و سیانوتیک یا بیمارانی که عمل فونتان برای آنها انجام شده است یا عمل جراحی تعویض دریچه به خصوص با دریچه‌های فلزی داشته‌اند یا نارسایی قلبی دارند باید در روزهای دارای هوای آلوده مراقبت بیشتری داشته باشند.

وی با تاکید بر لزوم مراقبت بیشتر از بیمارانی که فشار بالای شریان ریوی دارند، خاطرنشان کرد: احساس نیاز در خصوص انجام تحقیقاتی در اصفهان در زمینه آلودگی هوا و تأثیر آن بر بیماری‌های قلبی بدو تولد وجود دارد و در این زمینه در مرکز تحقیقات قلب و عروق کودکان اصفهان اقدام خواهد شد.

کد خبر 751516

دیگر خبرها

  • تابوشکنی در فوتبال ایران؛ ورود آقایان ممنوع!
  • فرصت کوتاه برای رشد جمعیت
  • از دیگر مزیت‌های آسپرین بیشتر بدانیم
  • جزئیات سومین کنگره علمی «وانا» اعلام شد
  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند
  • نباید خطوط جوانی جمعیت را رد کنیم
  • بهترین کلینیک‌ های لیزر موهای زائد آقایان در تهران
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • پدر شهید جاویدالاثر علی اربابی آسمانی شد